23 juli, 2024

Lite tankar

Av Håkan Jartelius

Hej på er

Sitter och funderar på hur kan jag fullständigt misslyckas att lägga ett sommarschema för mina assistenter år efter år. När jag på vårkanten börjar att snickra på schemat över sommaren så tänker jag att nu måste jag undvika alla misstag från tidigare år, då det bara ha blivit pannkaka av alltihopa. När jag väl ha gjort klart schemat så känns det bra och jag tänker den här sommaren ska bli lugn och bara flyta på. Så kommer semestertiderna och dom första veckorna fungerar klockrent och man börjar att andas ut, då säger bara boom pang så händer en sak som spränger hela schemat, och det räcker inte med det. Den första saken sätter tydligen igång någon slags snöbollseffekt, och där sitter jag och bara kan kolla på hur snöbollen rullar vidare och tänker jaha hur ska jag lösa detta.

Jag hatar att vara beroende av andra personer, jag kan inte planera eller styra något för det blir sällan som jag har tänkt mig ändå. Det tar så mycket på mitt psyke så ni anar inte, jag har ju lyckats att inse att jag aldrig kommer att bli fri från rullstolen. Så det livet har jag förlikat mig med och försöker göra det bästa av det men det är så många yttre faktorer som jag inte kan påverka på något sått som ofta inte går min väg precis. Man kan inte göra annat än att skratta åt det för om man skulle ta åt sig hela tiden så skulle det bara vara en tidsfråga innan man skulle bli inlåst på någon avdelning.

Det är inte lätt att jobba som Team Leader för sina egna assistenter men det är ett intressant jobb för man måste utveckla sig och sitt tålamod hela hela tiden 🙂 Det är lite som att jag måste jobba 24/7 i hjärnan för att få det att gå ihop. Det är inte många tillfällen på ett år som jag kan koppla av helt….. Jag saknar mina långresor för då kunde jag verkligen koppla av….. Så skönt för huvudet…..